Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Metsämessut ensi viikolla

KIURUVEDELLÄ järjestetään ensi viikon perjantaina (20.4.) järjestyksessään toiset metsämessut. Metsämessut kokoaa yhteen metsäalan yritykset ja toimijat, metsänomistajat ja puunostajat sekä metsänhoidon ammattilaiset. Kyseessä on metsäinen markkinatapahtuma, joka levittäytyy keskelle Kiuruveden taajamaa. Tapahtumaan odotetaan 2000 vierasta.
Tarkkaan ottaen messutjen tapahtumapaikkana on Nivankatu välillä Metsola Rapakkojoen Kauppa. Tapahtuman ajaksi Nivankatu Rapakkojoen Kaupan risteyksestä Siwan risteykseen suljetaan autoliikenteeltä.
Metsämessuille on ilmoittautunut tähän mennessä 30 näytteilleasettajaa. Esillä on muun muassa työkoneita ja -varusteita, urakoitsijoita ja metsänhoito- ja puukauppapalveluita.
Lisäksi paikalla on paikallisen liike-elämän edustajia esittelemässä toimintaansa.

METSÄMESSUILLA kuullaan myös ajankohtaista metsäalan tietoutta. Metsämessut avaa MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola. Metsänhoitaja Tiirola on maanviljelijä Petäjävedeltä.
Tapahtumassa on tavattavissa myös metsätilan sukupolvenvaihdoksen ja metsäverotuksen asiantuntija metsätohtori Väinö Sikanen Mikkelistä. Metsätohtori pitää alustuksen aiheesta, jonka jälkeen hänen kanssaan voi keskustella kyselyklinikalla.
Messujen ohjelmassa on niin ikään maitopoikakisojen ensimmäinen laji. Kisaan on ilmoittauutnut mukaan viisi kandidaattia.
Yksi päivän kohokohdista on halonhakkuun haastekisa, jossa Juha Mieto kohtaa kaupunginhallituksen joukkueen. Musiikista metsämessuolla vastaa metsämiesten bändi ”Rautalankku” ja päivän juontaa Pertti Sirkka. Alueella on myös perinnepiha ja nahdollisuus ajaa suomenhevosella.
Metsämessujen autoparkkina toimii Kuorevirran urheilualueen pysäköintipaikat, joille on liikenteenohjaus. Metsämessuilla tarjotaan hernkeittoa 1000:lle ja kahvia 2000:lle messuvieraalle. Ruokailu ja kahvitus käynnistyy aamupäivällä kello 10.30.