Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvesi sanoo ei liitoksille

HYVÄKSI, suorastaan erinomaiseksi, kiiteltiin Kiuruveden kaupungin kuntauudistusvastausta valtuuston kokouksessa tiistai-iltana. Lausunnossaan valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osastolle Kiuruvesi sanoo jyrkästi ei rakennetyöryhmän esittämille kaavailuille, jossa Kiuruvesi, Iisalmi, Vieremä, Sonkajärvi, Pielavesi, Keitele ja Lapinlahti muodostaisivat yhden suuren kunnan.
Valtuutettujen mielestä vastaus on kaupungin strategian ja valtuuston suunnittelukokouksen mukainen.Kiuruvesi voi huolehtia itsenäisesti monista palveluista kuten koulutuksesta, elinkeinopolitiikasta, kaavoituksesta. Kiuruveden itsenäisyyttä puolustavat myös pitkät etäisyydet, peruspalvelut toimivuus, riittävä syntyvyys opetuspalveluiden järjestämiseen. Sekä oma lukio, mittavat liikunta- ja kulttuuripalvelut.
Jos päätäntävalta siirtyy keskuskuntaan, näivettää se kehyskuntia, nähtiin.
– Tämä lausunto on Kiuruveden ja kiuruvetisten etu, kiteytti vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron esittänyt Sirpa Piippo.
Kokoomuksen ryhmästä tosin muistutettiin, että nyt on keskityttävä ja panostettava elinkeinopolitiikkaan sekä huolehdittava hyvistä väleistä naapurikuntiin.
– Meidän täytyy ponnistella, että asiat pysyvät Kiuruvedellä edelleen hyvinä.