Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Pysäkin ovet avoinna jälleen

PÄIVÄKESKUS Pysäkin toiminta käynnistyi uudelleen reilun vuoden tauon jälkeen Kiuruvedellä. Ovet avautuivat maaliskuun ensimmäisellä viikolla taalkoolaisten avustamana.
Kiuruveden toimipiste on yksi kuudesta Pysäkin toimipisteistä. Toimintaa Kiuruvedellä luotsaava Tapani Lahti on iloinen, että toiminta on katsottu tarpeelliseksi Ylä-Savon sote-kuntayhtymässä, että rahoitus järjestyi Kiuruvedelle.
– Tilausta päiväkeskustoiminalle oli selkeästi ja hyvä, että viesti on mennyt päättäjätahoille saakka, Lahti iloitsee.
Pysäkin toimintaa tuottaa Päiväkeskus Pysäkki ry, joka on Sininauhaliiton jäsenjärjestö. Päiväkeskuksen toiminta on alkujaan tarkoitettu heille, joiden elämää hallitsee liiallinen päihteiden käyttö.
– Nyt meidän ovet ovat avoinna kaikille, joiden elämää varjostaa yksinäisyys ja toimettomuus. Tarjoamme mahdollisuutta tulla viettämään päivää ilman päihteitä ja osallistumaan Pysäkin järjestämään toimintaan mm. retkille ja leireille. Kerromme uusille tulijoille talon säännöt ja toivomme, että tänne tullaan selvinpäin. Kuitenkin ovet ovat kaikille auki, Lahti kertoo.
Lahden lisäksi Pysäkki työllistää tällä hetkellä 5 henkilöä.
– Meillä on Kelan, sosiaalitoimen ja TE-keskuksen eri tukimuodoilla työllistettyjä. Rikosseuraamuslaitoksen kanssa teemme yhteistyötä yhdyskuntapalveluksen merkeissä.
Kiuruveden Pysäkillä käy lähes 50 eri asiakasta. Päivittäin ruokailemassa käy 10-15 henkeä. Pysäkin tiloissa voi käydä ruokailemassa ja kahvittelemassa omakustanne hintaan edullisesti.
– Kannustamme kävijöitä osallistumaan toimintaan sekä toiminnan suunnitteluun.