Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Luupuvesi juhli 100-vuotiasta nuorisoseuraansa

LUUPUVEDEN Nuorisoseura vietti 100-vuotisjuhlaa sunnuntaina omalla seurantalollaan. Talolle oli kokoontunut juhlijoita salin täydeltä muistelemaan seuran historiaa sekä keskustelemaan nykykuulumisia.
Juhlan avaussanoissa seuran puheenjohtaja Tuula Laitinen toivotti kaikki tervetuleiksi ja kertoi seuran viimeiset kuulumiset. Ne liittyivät talon uusimpaan remonttiin.
– Nyt meille tulee vihdoinkin vesi keittiöön ja lähtee myös sieltä. Saimme kauan kaivatun vesihanan sekä viemäröinnin seurantalon keittiöön.
Toimittaja Seppo Kononen, joka on lähtöisin Luupuvedeltä, oli tehnyt mittavan työn etsiessään tietoja seuran vanhoista pöytäkirjoista. Kononen kertoi Luupuvedellä olleen vireää toimintaa ja arveli, että virkeys sekä poliittisesti vapaa ilmapiiri juonsi juurensa kolmeen luupuvetiseen isäntään, joiden takkeihin oli jäänyt paljon Amerikan matkoilta.
– Vaikka tässä on Tuppuraisenniemi puolen kilometrin päässä, niin tämä ei ole mikään tuppukylä. Ennemminkin luupuvetiset ovat kulkeneet aina etujoukoissa.
Juhlissa muistettiin ansioituneita toimijoita. Seuran pitkäaikaiselle puheenjohtaja Jukka Meriläiselle luovutettiin Suomen Nuorisoseurojen hopeinen ansiomerkki. Pronssinen ansiomerkin saivat Kalervo Säisä, Raili Nevalainen sekä Anja Korhonen.
Kunniakirjat ansiokkaasta nuorisoseuratyöstä saivat Matti Säisä, Pentti Partanen, Yrjö Kärkkäinen, Ella Kämäräinen, Jukka Meriläinen, Pentti Pursiainen, Mervi Kämäräinen, Ester Juntunen ja Risto Niskanen.