Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Katariina Pekkalasta hallituksen puheenjohtaja

KAUPUNGINHALLITUKSEN puheenjohtajaksi valittiin odotetusti kokoomuksen Katariina Pekkala valtuuston kokouksessa maanantaina. Samalla valtuusto myönsi eron aikaisemmin tehtävää hoitaneelle Kalevi Lammiselle, joka vetäytyi pois hallituksen puheenjohtajuudesta sekä muista luottamustoimistaan terveydellisistä syistä. Lammisen tilalle valtuustoon nousi Erkki Rintakuusi.

KATARIINA Pekkala nousi viime kunnallisvaaleissa valtuustoon kokoomuksen listoilta sitoutumattonana ehdokkaana. Pekkala on toiminut valtuustokauden aikana sivistyslautakunnan puheenjohtajana.
Pekkala jatkaa hallituksen puheenjohtajan tehtävässä isänsä Lauri Remeksen jalanjäljissä. Keskustalainen Remes toimi hallituksen puheenjohtajana vajaa 10 vuotta 1980-1990-lukujen taiteessa. Pekkala emännöi 30 lehmän karjatilaa Koskenjoen Murennoksessa.

TUORE puheenjohtaja Katariina Pekkala kiitti valtuustoa valintansa jälkeen luottamuksesta ja sanoi ottavansa tehtävän vastaan nöyrin mielin.
– Koen tehtävän (hallituksen puheenjohtaja) olevan vaativa, vastuullinen ja aikaavievä. Haluan kuitenkin toimia Kiuruveden hyväksi.
Pekkala kaipasi puheessaan avoimuutta ja totesi hyvä-veli -järjestelmän olevan ohi.
– Toivon oikeudenmukaisuutta; kaikilla on oltava samat oikeudet sukupuolesta, iästä tai asemasta riippumatta. Toivon rehellisyyttä; valheella on lyhyet jäljet ja vastuupäivät kokevat kaikki. Ja toivon suvaitsevaisuutta; olemme omia yksilöitämme ja uskokaamme, että hyvää tarkoittavia.
Pekkala on toiminut sivistyslautakunnan puheenjohtajana, joten hänen tilalleen joudutaan valitsemaan uusi puheenjohtaja.