Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Matkailukohteita ja oppaita etsitään

KIURUVEDEN kulttuuritoimi hakee yhdessä Tarinat Elämään -hankkeen kanssa paikallisia matkailukohteita sekä oppaita. Tavoitteena on luoda verkosto, jossa matkailijoille voidaan tarjota opastettuja kierroksia eri kohteilla.
– Tänä päivänä ihmiset haluavat elämyksiä ja minulta on kysytty jopa paikkaa, jossa voisi päästä vasikoita juottamaan, kertoo Tarinat elämään -hankkeen projektipäällikkö Minna Maukonen.
Kulttuurisihteeri Heidi Huhtilaisen mukaan Kiuruvedellä on tarvetta opas-palvelulle.
– Kulttuuripuolelta on kyselty tällaista palvelua. Etenkin yritykset ovat aktivoituneet. Idea oppaiden ja kohteiden kartoituksesta lähti näistä kyselyistä.
Projektin tavoitteena on saada kasaan toimiva rinki, josta matkailuyrittäjät sekä matkailijat voivat tilata opastetun retken tai kohdevierailun.
– Oppaana voi toimia kuka tahansa, joka kokee esiintymisen omakseen. Oppaiden ei tarvitse tietää kaikista kohteista, vaan opas voi erikoistua muutamaan, Huhtilainen lisää.
Kohteet voivat Huhtilaisen mukaan olla myös laidasta laitaan. Ne voivat olla nähtävyyksiä, yrityksiä tai toiminnallisia paikkoja. Kuvassa Tuomo Saastamoinen Koivujärven lavalla.