Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Voimia lentopallosta ylioppilaskirjoituksiin

HENRIIKKA Piippo Kissakorvensuoralta on yksi Kiuruveden lukion tuoreista ylioppilaista. Piippo kirjoitti 7 ainetta: pitkän matematiikan, englannin, ruotsin, psykologian, terveystiedon, biologian ja äidinkielen.
– Olen tyytyväinen tulokseen, muutamassa aineessa arvosana jäi tosin harmittavasti huonommalle puolelle, Piippo kertoo.
Piippo hajautti kirjoitukset kolmeen osaan. Jos hän jotain olisi tehnyt kirjoitusten suhteen toisin, olisi hän näin jälkikäteen kirjoittanut ensimmäisellä kerralla enemmän aineita kuin pelkän biologian. Viimeisellä kerralla kun tehtävänä oli neljä ainetta.
Piippo aikoo hakea ylioppilastodistuksellaan Kajaanin ammattikorkeakouluun liikunnanohjaajalinjalle. Se on luonteva valinta Kiuruveden Luomu-Wolleyn naisten lentopallojoukkueessa pelaavalle Piipolle.
– Toivon pääseväni Kajaanin, sillä siellä olisi mahdollisuuksia päästä paikalliseen lentopalloseuraan. Jos en pääse Kajaanin, jatkan varmaan Luomussa.
Piippo suoritti kolmessa vuodessa pelkän lukion, sillä halusi keskittyä ylioppilaskirjoituksiin ja valkolakin saamiseen. Lentopalloharrastus antoi hyvää vastapainoa rankalle opiskelulle.