Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Ei pakolaisille

KIURUVESI ei ole lähdössä vastaanottamaan kiintiöpakolaisia. Asiasta päätettiin yksimielisesti kaupunginvaltuuston suunnittelukokouksessa. Iisalmen kaupunginhallitus sekä Lapinlahden kunnanhallitus ovat näyttäneet vihreää valoa kiintiöpakolaisille. Kiintiöpakolaisten vastaanottamisen ehtona on, että vähintään kaksi Ylä-Savon kuntaa lähtee mukaan yhteistyöhön, jossa alueelle vastaanotettaisiin 120-150 kiintiöpakolaista.
– Sydäntä tälle asialle kyllä on, mutta tällä aikataululla Kiuruvesi ei lähde mukaan kiintiöpakolaisten vastaanottamiseen, kertoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eero Lämsä.
Kokouksessa nostettiin esille liian kiireinen aikataulu. Kiintiöpakolaisten vastaanottamispäätökseen olisi tarvittu enemmän aikaa. Toinen esille tullut asia oli riittämättömät resurssit. Kokouksessa mietittiin onko Kiuruvesi liian pieni asian hyvään hoitamiseen.