Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Etälääkäri hoitaa Virranrannassa

VIRRANRANNAN dementiayksikössä, Huushollissa, ovat lääkäripalvelut hoituneet etänä huhtikuun alusta lukien. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lääkäri käy Huushollissa noin kerran kolmessa kuukaudessa ja kerran viikossa on puhelinkierto. Lisäksi Huushollin hoitajilla on mahdollisuus olla yhteydessä lääkäriin ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa, mikäli asukkaiden terveydentilassa tapahtuu muutoksia.
Huushollin etälääkäritoiminnassa on kyse Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän etälääkärikokeilusta. Etälääkärin toimivuutta testataan Kiuruveden lisäksi, Sonkajärvellä (Mosaiikki) ja Iisalmessa (Onnimanni). Kokeilu kestää 14 kuukautta.
Kuntayhtymä ostaa etälääkäripalvelut Doctagon-nimiseltä yksityiseltä lääkäriasemalta. Doctagonilta Huusholli saa oman vastuulääkärin, joka kantaa kokonaisvastuun kaikkien asukkaiden lääketieteellisestä hoidosta. Vastuulääkäri käy paikan päällä sovittuina aikoina ja on muulloin tavoitettavissa puhelimitse. Myös yöaikaan toimiva lääkäripäivystys on käytettävissä etälääkärisopimuksen solmineille.
Huushollin vastuulääkäri on erikoislääkäri Lea Annanmäki. Hän on erikoistunut yleislääketieteeseen ja geriatriaan. Lisäksi hänellä on palliativisen lääketieteen erityispätevyys.