Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

URHEILU: EM-pronssia Virosta

SUOMEN maajoukkue menestyi Virossa järjestetyissä eurooppalaisissa metsästysammuntakisoissa. Kiuruvetinen Arto Tossavainen oli yksi kuudesta maajoukkue jäsenestä. Maajoukkue voitti kivääriammunnassa hopeaa ja Tossavainen henkilökohtaisessa haulikkoammunnassa EM-pronssia.
EM-kisat järjestettiin Tallinnassa juhannusta edeltävänä viikonloppuna. Nyt on tiedossa jo seuraavat EM-kisat jotka järjestetään Italiassa. Tossavainen pääsi myös ensi vuoden maajoukkueeseen. Vielä hän ei tiedä pystyykö osallistumaan EM-kisoihin.
Tossavainen on harrastanut metsästystä pikkupojasta lähtien. Kivääriammuntaa hän alkoi harrastaa jo 90-luvun loppupuolella. Viisi vuotta sitten hän aloitti kansainväliset lajit haulikko- ja kivääriammunnassa. Vuonna 2008 hän voitti Suomen mestaruuden pohjoismaisissa lajeissa. Pohjoismainen ja eurooppalainen metsästysammunta ovat kaksi eri lajia.