Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Kotoisa päiväkoti lapsille

AINO, Kaapo ja Ilmari laittavat omat nimensä oleskeluhuoneen suureen puuhun. Seinältä on helppo katsoa ketkä ovat tänään tulleet päiväkotiin.
Maalaiskaupungin päiväkoti Päivänkakkara on Kiuruveden ensimmäinen yksityinen päiväkoti. Naiskolmikko perusti päiväkodin maaliskuussa meijerinrannalla olevaan kiinteistöön. Päiväkodin arki on lähtenyt mukavasti käyntiin ja tällä hetkellä hoitolapsia on 13.
Yrittäjät Sanna Tikkanen, Katariina Utriainen ja Marika Lasanen ovat tyytyväisiä kaupungin myötämieleiseen suhtautumiseen. He saivat yksityisen päivähoidon kuntalisät. Päiväkodin tilipussiin kertyy rahaa kolmesta lähteestä: vanhemmilta, Kelalta ja kunnalta.
Kaikki kolme yrittäjänaista olivat aiemmin lastensuojelutyössä. Nyt he haluavatkin tukea lasten kehitystä jo varhaisessa vaiheessa.
– Teemme työtämme sydämellä. Haluamme olla turvallinen aikuinen lapsille, kertoo Utriainen.

PÄIVÄKODILLA on 200 neliön tilat käytössään. Alakerrassa ruokailutilojen lisäksi on keittiö ja kaksi leikkihuonetta. Yläkerrasta löytyy askarteluhuone, musiikkihuone ja liikuntasali, joka muuttuu päiväunien aikaan nukkumistilaksi.
Päiväkodin lapset ovat 1-5-vuotiaita. Lasten kanssa pyritään toimimaan pienryhmissä iän mukaan. Näin ruokailut ja muut toimet sujuvat rauhallisemmin.
Aamu- ja välipalat valmistetaan päiväkodin omassa keittiössä. Lasten lounas tulee Ravintola Iltalypsystä.
Yksityinen päiväkoti tekee yhteistyötä myös kunnallisten päiväkotien kanssa. Yhtylän päiväkoti on käynyt vierailulla Päivänkakkarassa ja tulevaisuudessa on suunnitteilla yhteisiä koulutuksia.
Tavoitteena on pitää toiminta virkeänä ja pystyä kehittämään toimintaa.