Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Lauri Nuutiselle Juuret-mitali

KIURUVEDEN Lapinsalon Haapalan talosta kotoisin olevalle professori, lääkintöneuvos Lauri Nuutiselle luovutettiin Juuret-mitali Iskelmäviikon avajaisissa. Kiuruvesi-seuran varapuheenjohtaja Hannu Kärkkäinen luovutti mitalin yhdessä kaupunginjohtaja Erkki Strömmerin ja Kiuruvesi-lehden päätöimittaja Jaana Selanderin kanssa.
Nuutinen otti mitalin vastaan ylpeänä, mutta nöyrin mielin.
– Kiitos näille kolmelle taholle. Kun Kiuruvesi-seuran puheenjohtaja Raimo Väyrynen soitti keväällä ja kysyi, että ottaisinko mitalin vastaan, niin vastasin, että tottahan toki. Yllätyin suuresti tästä kunniasta.

Nuutinen on tehnyt merkittävän osan ammatillisesta ja tieteellisestä työstään Oulussa. Ylioppilaaksi hän kirjoitti vuonna 1962. Lääketiedettä hän pääsi opiskelemaan stipendin turvin ja valmistui lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1968. Anestesiologian erikoislääkäriksi hän valmistui 1974. Väitöskirja valmistui vuonna 1976 Oulun yliopistossa. Nuutinen on toiminut anestesiologian professorina Kuopion ja Oulun yliopistoissa sekä vierailevana professorina Texas Medical Centerissä Houstonissa.
Vuodesta 1995 lähtien hän toimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä. Virasta hän jäi eläkkeelle 2007.

Eläkepäivistä nauttiva Nuutinen hoitaa muutamaa luottamustointa sekä on ollut mukana selvitysryhmässä, jonka tehtävänä on Pohjois-Pohjanmaalla sekä koko Pohjois-Suomessa terveydenhuollon palvelurakenteeseen liittyvä arviointityö.
– Parhaimmalta elämä tuntuu Oulujärvellä vapaa-ajan asunnolla perheen ja lastenlasten kanssa puuhaillessa.