Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Pohjois-Pielavedeltä Rytkyn koululle

POHJOIS-PIELAVEDEN koulua syys- ja kevätlukukauden käyneet Sulkavanjärven koululaiset jatkavat koulunkäyntiä Kiuruvedellä, Rytkyn koulussa, tiistaina. Vaaraslahdessa sijaitsevasta Pohjois-Pielaveden koulusta Rytkylle siirtyy 7 lasta. Lisäksi yksi Pielaveden puolella asuva lapsi aloittaa koulunkäynnin Nivan koulussa.
Pohjois-Pielaveden koulussa todettiin kosteusvaurio vuodenvaihteessa ja keväällä koulunkäynti siirtyi Pielaveden keskustaan. Pielaveden kunta kustansi kiuruvetisten oppilaiden koulumatkat Vaaraslahdesta Pielavedelle. Sulkavanjärven vanhemmat halusivat laittaa lapsena Pohjois-Pielaveden kouluun syksyllä 2011, kun Heinäkylän koulu lakkautettiin keväällä 2011. Vanhemmat kokivat Pohjois-Pielaveden koulun lähikoulukseen. Vaaraslahdessa koulurakennusta on remontoitu ja koulutyö alkaa syysloman jälkeen.
Rytkyn koulu tulee olemaan Kiuruveden suurin kyläkoulu 58 oppilaalla. Koulussa on neljä opettajaa. Neliopettajaisia ovat myös Luupuveden ja Lahnajoen koulut. Kyläkouluja on kaikkiaan neljä.
Kaiken kaikkiaan koulutielle lähtee tiistaina noin 1 200 peruskoululaista ja lukiolaista.