Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Eläkeläiset 50 vuotta

ELÄKELÄINEN Elsa Sivonen (kuvassa), 70, ottaa ohjakset käsiinsä ja vetäisee päiväjumpan Puistinrinteen rappusilla Esa Kärkkäiselle, 72, Anneli Ohtoselle, 69, ja Martti Tikkaselle, 64. Koolla on 50-vuotistaivaltaan juhliva Eläkeläiset ry. Jumppa on kaikille mieluisa päivän katkaisu, venyttelyihin on totuttu Eläkeläisten joka keskiviikkoisessa kerhossa Puistorinteellä, jossa käy viikoittain nelisenkymmentä eläkeläistä. Kerho on yksi Eläkeläisten keskeisimmistä toimintamuodoista.

KIURUVEDEN Eläkeläiset perustettiin vuonna 1962, perustamiskokous oli elokuussa ja yhdistys rekisteröitiin syyskuussa. Perustamiskokouksessa oli mukana 45 ihmistä. Yhdistyksessä on tällä hetkellä 152 jäsentä, parhaillaan jäseniä oli noin 400 1970-1980-lukujen vaihteessa. Eläkeläiset juhlii pyöreitä vuosikymmeniä tiistaina 28. päivänä elokuuta Puistorinteellä. Juhlapuhujaksi tulee pitkän linjan poliitikko, ex-maaherra ja ex-ministeri Kalevi Kivistö.