Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Virranrannassa puolikas hoitaja per hoidettava

PALVELUKESKUS Virranrannassa ei toteudu peruspalveluministeri Maria Gutzenina-Richardsonin (sdp) viime viikolla esittämä laitoshoidon minimihenkilöstövaatimus 0,7 hoitajasta per hoidettava. Peruspalveluministeri on esittänyt hoitajien minimimäärän kirjaamista vanhuspalvelulakiin. Virranrannassa on hoitajia tällä hetkellä 0,55 per hoidettava.
Palvelukeskusvastaava Pirjo Randelin sanoo, että hoitajamäärään saa olla suhteellisen tyytyväinen. Tosin tällä hetkellä on hieman tiukka tilanne, sillä hoitajia on vuosilomilla ja opiskelijat ovat lähteneet takaisin koulunpenkille.
– Ammattilaisia sijaisia ei tahdo löytyä, harmittelee Randelin, mutta jatkaa tilanteen elävän koko ajan henkilöstön suhteen. Randelin on tyytyväinen, että Soten toimipisteissä on voinut kuitenkin vielä palkata sijaisia.

YLÄ-SAVON Sote -kuntayhtymän hoito- ja hoivapalvelupäällikkö Tarja Huttusen mukaan Soten ympärivuorokautisissa hoitolaitoksissa hoitajamitoitus on kohdallaan, se vaihtelee 0,5-0,6 hoitajaan per hoidettava. Tämänhetkinen henkilökuntamäärä täyttää sosiaali- ja terveysministeriön sekä Kuntaliiton vaatimukset. Myös aluehallintovirasto on tehnyt katselmuksensa Soten laitoksissa ja todennut vaatimusten täyttyvän.