Ratsastus, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Anu Laitinen

URHEILU: Emmi Niskaselle esteratsastuksessa sijoitukset

HINGUNNIEMESSÄ ratsastettiin viikonloppuna alue- ja kansallisen tason estekilpailuissa lähes 250 lähtöä. Kiuruvetinen Emmi Niskanen saavutti viikonloppuna henkilökohtaiset kilpailukauden tavoitteensa sijoittumalla molempina päivinä ratsastamissaan aluetason 100 cm ja 110 cm luokissa.
Kiuruveden Ratsastajia (KiuRa) edustava Niskanen on harrastanut ratsastusta 9-vuotiaasta lähtien. Oman hevosen Paganini III hän hankki 2,5 vuotta sitten. Niskanen kuuluu myös KiuRa Teamiin, jonka tavoitteena on nostaa yhteishenkeä sekä kannustaa tavoitteelliseen harrastamiseen kilpailujen suhteen.
– Hienot ovat fiilikset, sillä starttasin sunnuntaina kolmatta kertaa 110 cm luokkaa ja sijoituin neljänneksi, Niskanen iloitsee heti kilpailusuorituksen jälkeen tallilla.
Ratsukko suoritti sunnuntain 110 cm:n radan 5 virhepisteellä, joista 4 tuli pudotuksesta ja yksi enimmäisajan ylittämisestä. Tulos vei ratsukon sijoittuneiden joukkoon neljänneksi.
– Tämä oli kauden ensimmäinen tulos sekä sijoitus 110 -luokista, Niskanen iloitsee.
Niskanen ja Paganini III eli kotoisammin Junnu on ratsukkona noussut kuluneella kaudella aluetason 110 esteluokkiin. Lauantaina ratsukko starttasi metrin luokassa sijoittuen niin ikään neljänneksi.
– Punainen taisi olla viikonlopun väri, Niskanen toteaa ruusukesaldosta.

VIIKONLOPUN kilpailuissa nähtiin useita hyviä suorituksia, mutta myös paljon hylkäyksiä. Niskasen mukaan hänen ratsastamiensa luokkien radat eivät poikenneet vaativuudeltaan normaalista.
– Radat eivät olleen mitenkään erityisen vaikeita. Kiuruvedellä ei ollut mitään erikoisempia esteitä kuin muuallakaan. Sitä paitsi olosuhteet olivat kaikille samat, hän kertoo.
Niskasen kilpailutaktiikkana olleet selkeät ja hyvät tiet sekä suhteellisen rauhallinen tahti tuottivat tulosta ratamestari Olli Niskasaaren suunnittelemilla esteradoilla.