Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvedellä 113 kuntavaaliehdokasta

Keskustalla on lokakuun kuntavaaleissa Kiuruvedellä 33 ehdokasta. Istuvista valtuutetuista ehdolle eivät enää asetu Matti Jokitalo, Matti Niskanen, Anneli Remes, Pentti Remes ja Eero Tikkanen. Jatkoa hakevat jatkoa Hannu Halonen, Unto Harmoinen, Minna Lilja, Eero Lämsä, Ilpo Niskanen, Kari Saastamoinen, Jouko Tenhunen ja Sari Tikkanen.
Kokoomuksella on 33 ehdokasta. Nykyisistä jäävät pois Anja Huuskonen ja Kalevi Lamminen. Jatkoa hakevat Helena Koivunurmi ja Mikko Remes (hyppäsivät keskustasta kokoomukseen), Raimo Partanen, Katariina Pekkala, Janne Peltola, Erkki Rintakuusi, Tuula Tikkanen, Katja Vilokki.
Kristillisdemokraateista eivät enää asetu ehdolle Kirsti Puputti ja Lauri Tossavainen. Jatkopaikalle lähtisi Anne Huttunen. Ehdokkaita 5.
Vasemistoliitolla on 30 ehdokasta. Vanhoista valtuutetuista uudelleen ehdolle asettuvat kaikki valtuutetut: Pentti Ahponen, Anna-Liisa Härkönen, Esa Kärkkäinen, Marja-Leena Kärkkäinen, Sirpa Piippo, Rauno Pikkarainen ja Markku Ruotsalainen.
Perussuomalaisilla on 7 ehdokasta ja uutta valtuutusta valtuustoon mielii Mauri Knuutinen. Sdp:llä ehdokkaita on 5 ja Toivo Karjalainen on uudelleen ehdolla. Vihreiltä on Kiuruvedellä yksi ehdokas.
Vuoden 2008 kuntavaaleissa Kiuruvedellä oli 117 ehdokasta.