Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Yrittäjien yhteistyöhanke jatkuu

KIURUVETISTEN yrittäjien yhteismarkkinointihanke KiuruPark on saanut jatkoa. Kaupungin hallinnoima hanke II sai myönteisen rahoituspäätöksen Ylä-Savon Veturilta. Hanke II:lle etsitään parasta aikaa projektihenkilöä, haku päättyy 28. päivänä syyskuuta. KiuruPark II keskeisenä tavoitteena on luoda itseohjautuva toimintamalli, joka otetaan käyttöön sen jälkeen, kun hanke II päättyy vuoden 2013 lopussa.
– Se tarkoittaa, että toimijat itse, yrittäjät, kaupunki ja yhteisöt, kantavat vastuun yhteistyöstä, tapahtumien järjestämisestä, markkinoinnista, seurantaryhmän puheenjohtaja Anne Härkönen kiteyttää.
KiuruPark I oli suunnattu palveluyrittäjille, nyt toimintaan halutaan mukaan myös kolmas sektori (yhteisöt) ja kaikki paikkakunnalla toimivat yritykset. Parasta hanke I:ssä on ollut vertaistuki ja verkostoituminen. Myös tapahtumat (Iskelmäviikko, metsämessut, Viljo-konemessut, kesänavaus, joulunavaus, kekri) ovat olleet onnistuneita.
– Jatkossa tulemme jatkamaan tapahtumien järjestämistä. Kukin yrittäjä voi valita vuosikellosta itselleen sopivimman tapahtuman.
Hanke II tiimoilta järjestetään työpajoja räättälöitynä eri yritysryhmien tarpeisiin, valmennusilta ja opintoretkikin ovat tulossa. Hanke I:ssä mukana olleille jäsenyrityksille lähtee pyyntö tulla mukaan KiuruPark II:een. Hanke I:ssä jäsenyrityksiä oli 45.
– KiuruPark ei ole mikään salaseura, vaan kaikille avoin, korostaa Härkönen.