Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Kiuruveden taajamassa poltettiin autoja

KIURUVEDEN taajama-alueella on tapahtunut syyskuun puolenvälin jälkeen poikkeuksellisen paljon rikoksia. Maanantain ja tiistain välisenä yönä taajamassa poltettiin kolme autoa ja postilaatikoita. Syyskuun aikana taajama-alueella on varastettu useita autoja ja yritetty murtautua yhteen autoon.
Rikospaikkatutkijat keräsivät vihjeitä autojen poltoista koko tiistaipäivän.
– Kiuruvesi on ollut valitettavan paljon tapetilla, pieni kaupunki kuplii. Nyt koetamme selvittää miksi autot ovat palaneet ja mitä asiaan liittyy. Palon tutkiminen on aina haastavaa, kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Janne Juntunen Pohjois-Savon poliisista.
Poliisi ei voi vielä vahvistaa liittyvätkö kaikki moottoriajoneuvoihin kohdistuneet rikokset toisiinsa. Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön maanantain ja tiistain välisenä yönä. Vuonna 1991 syntyneen miehen osallisuutta asiaan selvitetään. Poliisi tekee tällä hetkellä teknistä tutkintaa eikä voi vielä tutkinnallisista syistä ottaa kantaa tekojen mahdollisista motiiveista.
– Alustavan tutkinnan mukaan rikosten kohteet on valittu satunnaisesti. Tämä on poikkeuksellinen tilanne, joku tai jotkut oirehtii. Tilanne on jatkunut pitkään, ettei ratkaisevaa vihjettä ole löytynyt, harmittelee vanhempi konstaapeli Jari Korkalainen.
Vihjesoittoja ei ole tullut rikosten osalta kuin muutama.
– Kaipaamme silminnäkijöitä. Jos kansalaisilla on pieniäkin vihjeitä rikosten tapahtumailloista ja öistä, kannattaa ne ilmoittaa poliisille, Korkalainen neuvoo.
Tapahtumista tietäviä henkilöitä pyydetään ilmoittamaan vihjeet Iisalmen poliisiaseman palvelupäivystyksen puhelinnumeroon 071 8755030.