Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Susia vaivaksi asti

KIURUVETISET ovat kohdanneet suden viimeisen kuukauden aikana useita kertoja. Viimeisin suden ja ihmisen kohtaaminen oli viime viikolla Tihilän ja Lapinsalon rajamailla Roma-ahossa. Matti Remes ajoi skootterillaan torstaina puolenpäivän aikaan, kun huomasi tien vieressä suden. Susi oli noin kahden metrin päässä hänestä.
– Kyllä se vain säikäytti. Ei se perään lähtenyt, sinne jäi, muistelee Remes viime viikon skootterimatkaansa.
Remeksen mielestä susia on liikaa. Hän ei uskalla enää lähteä koiran kanssa metsälle kovin kauas, koska vaarana on, että Remeksen ajokoira jäisi suden suuhun.
Viime vuonna suden tappamista tai vahingoittamista koirista tuli valtakunnan tasolla 26 ilmoitusta. Viimeisen kuukauden aikana Kiuruvedellä ja lähikunnissa on yli kymmenen susihavaintoa. Susihavainnoista kannattaa ilmoittaa petoyhdyshenkilölle.