Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

URHEILU: Långin hopea vaihtui pronssiksi

LAUANTAINA sora roiskui ja moottorit pauhasivat Haapakummun ajoradalla Haapakumpu Jokamiesajon tahtiin. Kiuruveden Urheiluautoilijoiden järjestämä Jokamiesajo kartutti myös aluemestaruuspisteitä. Haapakummun JM oli Itä-Suomen sarjan viimeinen osakilpailu.
Naisten sarjan osalta jännitysnäytelmää käytiin kahden kuljettajan KiuUa:n Heidi Långin (Pörri Racing Mazda) ja LeppävirtaRT:n Karoliina Heinosen (Heinonen Racing Opel) kesken, sillä he starttasivat samoilta aluepisteiltä kilvoitellakseen aluemestaruudesta.

Lehdessä olleessa jutussa kerroimme Långin tulleen hopealle, mutta tarkemman pistelaskun jälkeen hänen ohi kiilasi Kiuruvedellä naisten-sarjan voittoon ajanut kuopiolainen Outi Väätäinen (KUA). Hän nousi aluepisteissä tasalukemiin Karoliina Heinosen kanssa. Molemmat kuljettajat voittivat kauden yhteispisteissä vain yhdellä pisteellä Långin. Långin pisteet kauden lopussa olivat 40 ja aluevoitto meni 41 pisteellä.

– Ennen tätä kilpailua minulla oli 32 pistettä. Nyt luokan jälkeen näyttää, että aluemestaruuksissa tulen toiseksi. Voitto meni tänään toiseksi ajaneelle Karoliina Heinoselle, Lång selventää.
Naisten sarjassa Långilla oli hieman epäonnea mukana finaalissa, sillä toisella kierroksella hänen eteensä ajautui auto, jota puskettiin sivulta ja joka kääntyi poikittain Långin eteen. Tilanteesta rokotettiin myös Långia ja syynä oli puskeminen. Viimeisen kierroksen aikana Lång kuitenkin teki tyylipuhtaita ohituksia ja selvitti itsensä luokan neljännelle sijalle.
– Tyytyväinen voi olla tuohon aluesijaan, hän tuumaa ajon jälkeen.
Lång ajaa ensimmäistä kauttaan jokamiesluokassa ja lauantaina hän starttasi naisten sarjan lisäksi etuvetokardaaniluokassa.
– Innostuin kokeilemaan itse ajamista. Olin Kukkosen Arin huoltojoukoissa aiemmin mukana ja hänelle haastelin, että vielä ajan itsekin. Kukkoselle kuuluu kiitos.
Kiuruvetisistä nuorten luokassa 16-vuotias Kosti Kärkkäinen ajoi kolmannelle sijalle, etuvetokardaanissa Kari Hyvärinen oli niin ikään kolmas ja yleisessä hän oli 11. sijalla.