Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kesäteatteri harjakorkeudessa

KESÄTEATTERIN harjannostajaisia vietettiin lämminhenkisissä tunnelmissa Virranniemessä lauantai-iltana. Myös sisäistä lämmikettä oli tarjolla, kun Maalaiskaupunginteatteri tarjosi 150:lle ensimmäiselle harjakaisvieraalle hernerokat.
Rokka maistui muun muassa Pirkko Ruotsalaiselle ja Kerttu Grönbergille, jotka paljastivat olevansa vannoutuneita teatterinystäviä ja selittivät samaan hengenvetoon pitävänsä kesäteatteria ”vallan hienona juttuna”.
– On käyty katsomassa kaikki näytökset Kiurusalissa ja kun kesäteatteri lähtee pyrörimään, tullaan varmasti, jos terveyttä vain riittää, naiset ilmoittivat.

HARJANNOSTAJAISISSA oli mukana myös Maalaiskaupunginteatterin johtaja, ohjaaja, näyttelijä Ismo Apell. Apell ilmaisi niin ikään tyytyväisyytensä siihen, että kesäteatteri on vihdoin harjakorkeudessa.
– Tätä on suunniteltu pitkään, ensimmäisen kerran käveltiin näissä maisemissa 8 vuotta sitten, muisteli Apell.
Apell hehkutti Kiuruveden kesäteatterin olevan ainutlaatuinen rakennelma, sellaista ei ole muualla Suomessa.
– Oikein mallikkaan näköinen! Sydämellä tehty, kiitteli Apell.
Ismo Apell totesi, että Kiuruvesi on ollut viime aikoina niin myönteinen taiteelle, että kulttuuri alkaa olla jo paikkakunnan brändi.
– Olkaa ylpeitä maineestanne. Täällä Kiuruvedellä on henkisesti virkeää porukkaa, vaikka se ei aina näy päällepäin, heitti idean isä.