Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander Anu Laitinen

Metsäkoulu puhuttaa

KAUPUNGINHALLITUS esittää yksimielisesti Metsäkoulun korjaamista ja laajentamista päivähoidon käyttöön. Asiaa käsiteltiin hallituksessa ylimääräisenä asiana sen jälkeen, kun kokoomuksen valtuustoryhmä (9 valtuutettua) oli vaatinut perjantaina tilaratkaisun viemistä valtuuston kokoukseen. Kokoomuslaisten mielestä Kiuruvedelle tulisi rakentaa uusi päiväkoti.
Metsäkoulun tilaratkaisua käsiteltiin valtuuston suunnittelukokouksessa kesän alussa, sen jälkeen asiaa on käsitelty hallituksessa kaksi kertaa (kesäkuussa ja syyskuussa). Molemmissa hallituksen kokouksissa päätösesitys oli yksimielinen eli Metsäkoulusta remontoidaan 100-paikkainen päiväkoti. Metsäkoulun tilaratkaisua käsitellään seuraavassa valtuuston kokouksessa.

METSÄKOULUN tiloissa on tällä hetkellä kolme esiopetuksen ja kolme 1-2 luokkalaisten ryhmää. Sisäilmatyöryhmän raportin mukaan Metsäkoulun tiloissa ei ole vakavaa sisäilmaongelmaa. Työryhmän puheenjohtaja, työsuojelupäällikkö Markku Ruotsalainen vakuuttaa, että jos kiinteistön sisäilma olisi haitallista esikoulutoimintaa ajatellen, ei rakennus olisi käytössä.
– Metsäkoulussa ei tietojemme mukaan ole nyt hometta. Ja jos siellä olisi vakava sisäilmaongelma olisimme siitä tietoisia ja toimisimme asiassa, kuten olemme toimineet päiväkotien tilanteissa, Ruotsalainen täsmentää ja viittaa kahteen Kiuruveden taajamassa jo suljettuun päiväkotiin.
Metsäkoulun remontti alkaa ensi kesäkuussa. Uusi päiväkoti on valmis käyttöönotettavaksi maaliskuussa 2014.