Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Asemat säilyivät

KESKUSTA säilyi Kiuruvedellä suurimpana puolueena (16 paikkaa), kokoomus tuli kakkoseksi (8 paikkaa), perussuomalaiset triplasivat paikkamääränsä (3 paikkaa). Vasemmistoliitto piti niin ikään asemansa (7 paikkaa). Kristillisdemokraatit saivat tyytyä yhteen valtuutettuun ja sdp tippui pois valtuustosta.

KUNTAVAALIEN äänestysprosentti (60,6 %) nousi Kiuruvedellä pari prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin valtakunnan tasolla (58,2 %). Sen sijaan kiuruvetiset lähtivät näissä kuntavaaleissa hitaammin uurnille kuin neljä vuotta sitten. Vuonna 2008 äänestysprosentti Kiuruvedellä oli 62,7.
Kiuruveden valtuustoon valittiin peräti 16 uutta valtuutettua. Kokoomus sai neljä uutta naisvaltuutettua, vasemmistoliitto kaksi uutta valtuutettua, keskusta kahdeksan uutta valtuutettua ja perussuomalaiset kaksi uutta valtuutettua.