Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Kalenterilla syöpää vastaan

KIURUSALISSA nähtiin ennennäkemätöntä rohkeutta, kun kuusi Maalaiskaupunginteatterin naista riisui itsensä. Mitään ei näytetty, mutta silti näytettiin paljon.
– Tämä on kunnianosoitus tavallisen naisen kauneudelle. Meillä ei ole missivartaloita ja silti pystyimme tähän. Täytyy hyväksyä, että olen tämän näköinen ja menen näin. Pitää olla ylpeä siitä mitä tekee, kertoo Crissen roolia Kalenteritytö-näytelmässä näytellyt Teija Ratinen.
Miksi nämä naiset sitten riisuivat itsensä? Syitä on monta. Kalenteritytöt näytelmässä kuusi naista päättää tehdä kalenterin, joka myy. Naiset päätyvät tekemään alastonkalenterin, joka on taiteellisesti kaunis. Rahat lahjoitetaan syöpäosastolle, jossa Annin mies Jussi oli hoidossa. Näytelmä on kaunis ja koskettava tarina.

TYÖRYHMÄ päätti tänä syksynä kalenterin toteutuksesta.
– Jos kalenteri ei olisi liittynyt näytelmään, ei olisi kiinnostanut lähteä siihen mukaan, perustelee Suvi Happonen.
– Todella tärkeä juttu on myös se, että kalenterin tuotot menevät hyväntekeväisyyteen, lisää Annin roolia näytellyt Mari Ollikainen.
Kalenteria työstettiin yhdessä valokuvaaja Sara Hyvärisen kanssa. Ensimmäinen askel otettiin kaurapellossa.
Tuhannen kalenterin painokulut ovat kustantaneet sponsorit. Kalenterin tuotot menevät kaikkinensa hyväntekeväisyyteen.
Kohteen valitseminen oli työryhmälle täysin selvä. Maalaiskaupunginteatterin kalenterin tuotot lahjoitetaan Kuopion yliopistollisen sairaalan syöpäosasto 2651 potilaiden ja henkilökunnan virkistystoimintaan.
Kalentereita myydään Kalenteritytöt-näytelmän väliajoilla.