Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Vuosi 2013 on kunnan juhlavuosi

ENSI vuosi tulee olemaan Kiuruveden 140. vuosi kunnan historiassa. Kaupunkina Kiuruvesi on ollut 20 vuotta.
140-vuotisjuhla on vielä täysin alkutekijöissään. Tammikuussa aloittavat uudet päättäjät pääsevät heti alkuvuodesta suunnittelemaan ensi syksyn juhlaa.
Juhlallisuuksia suunnittelemaan perustetaan erillinen juhlatoimikunta. Myös KiuruPark-hanke on omalta osaltaan mukana juhlavuoden suunnitteluissa.
– 140 vuotta kannattaa juhlia. Nyt on hyvä aika ideoida ja tuoda esille erilaisia ajatuksia tulevasta juhlasta, kannustaa kaupunginjohtaja Erkki Strömmer.

TÄLLÄ hetkellä Kiuruvesi on voimakkaasti itsenäinen kunta, mutta mikä on tulevaisuuden näkymä? Tulevat päättäjät joutuvat koville luodessaan kaupungin uutta strategiaa.
– Muuttoliike näkyy koko Ylä-Savon alueella. Keskittyminen Kuopion seudulle on aika voimakasta. Kaikki muut kunnat ovat menettäjiä. Kaikki mahdollinen pitää tehdä omien palveluiden eteen. Siinä on haastetta tuleville päättäjille ja uudelle kaupunginjohtajalle, kertoo ensi syksynä eläkkeelle jäävä Strömmer.
VUOSI 2013 on oikein karnevaalivuosi Kiuruvedellä, kun luvassa on monet suuret juhlat. Kansalaisopisto juhlistaa 50-vuotistaivaltaan huhtikuussa Kiurusalissa.
Iskelmäviikolla on heinäkuussa 15-vuotisjuhlat. Joulukuussa vietetään Kiuruvesi-lehden 60-vuotisjuhlaa Kiurusalissa.