Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Seurakuntatalon keittiö remonttiin

SEURAKUNTATALON keittiö ja leivontatilat remontoidaan lattiasta kattoon maaliskuun loppuun mennessä. Siihen asti keittiö on kiinni. Kahvitilaisuuksia pystytään järjestämään seurakuntatalolla, mutta suuremmat ruokapidot järjestetään Hyvölänniemen leirikeskuksessa muutaman kilometrin päässä keskustasta.
Keittiöremontille oli todellinen tarve, koska vanha keittiö on vuodelta 1966, jolloin seurakuntatalo rakennettiin. Remontin veroton kustannusarvio on 216 000 euroa, lisäksi laitehankintoihin on varattu 65 000 euroa.

LOKAKUUSSA aloittanut seurakuntaemäntä Tarja Tikka pääsi heti työnsä alkumetreillä suuriin haasteisiin, kun hän järjestää pitoja ja kahvituksia poikkeustilanteessa.
– Ruokapitoja ei pystytä pitämään tässä talossa, mutta kerhotoiminta pyörii normaalisti. Ainoastaan perhekerhon toiminta on siirtynyt remontin ajaksi Hyvölänniemeen.
Tällä hetkellä seurakunnan keittiö toimii Hyvölänniemen leirikeskuksessa ja Tikan konttori sijaitsee seurakuntatalolla.

REMONTTI pyritään viemään läpi niin, että se ei häiritsisi seurakuntatalon päivittäistä toimintaa. Vaikka välillä sähköt saattavat olla poikki ja vesikin joudutaan jossakin vaiheessa katkaisemaan.
– Tämä vaatii yhteistyötä meidän ja remonttimiesten välillä. Melu on ehkä isoin ongelma. Se otetaan huomioon remonttia tehdessä jos samaan aikaan järjestetään tilaisuuksia, Tikka lupaa.
Hyvölänniemessä on mahdollisuus järjestää ruokapidot 60 hengelle.
– Tässä vaaditaan joustoa kaikilta. Ihmiset ovat onneksi suhtautuneet myötämielisesti. Hyvölänniemi on idyllinen paikka juhlille, Tikka kertoo.