Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Arja Kärkkäisestä MTK Kiuruveden puheenjohtaja

EMÄNTÄ Arja Kärkkäinen valittiin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) Kiuruveden yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi parisen viikkoa sitten. Hän jatkaa luottamustehtävässä 7 vuotta puheenjohtajan tehtävää hoitaneen Eero Kyllösen työtä. Kärkkäinen kertoo aloittavansa pestissään nöyrin mielin.
– Koen olevani yksi johtokunnan jäsen, en sen enempää enkä vähempää, Kärkkäinen kiteyttää.
Kärkkäinen kehuu aikaisempia puheenjohtajia hyviksi ja toimeliaiksi, ”joten paikalle ei nyt ollut suurta tunkua”.
– Jokainen puheenjohtaja hoitaa pestinsä omalla tavallaan. Aion jakaa tehtäviä muille johtokunnan jäsenille, koska aika on rajallista ja asetan perheeni ja oman tilani etusijalle. Eero Kyllönen on luvannut varapuheenjohtajana auttaa minua mahdollisuuksiensa mukaan.
Suurimpina tulevaisuuden haasteena Kärkkäinen näkee viljelijäväestön vähenemisen ja byrokratian lisääntymisen.
– Monella alkavat voimat ja rahat olla totaalisesti lopussa. Valtakunnantasolla MTK:n tärkein tehtävä mielestäni onkin maatalousyrittäjien toimeentulon turvaaminen ja kannattavan tuotannon mahdollisuuksien parantaminen. Tärkeitä ovat myös yrittäjien oikeusturvaan liittyvät asiat. Paikallistasolla näihin asioihin ei voi muuten juuri vaikuttaa kuin tuottajajärjestön jäsenyyden kautta ja tarjota näin resursseja asioiden hoitamiseen, Kärkkäinen selittää.
Kiuruvedellä on investoitu maatalouteen voimakkaasti vuosittain, samoin on tehty sukupolvenvaihdoksia. Sukupolvenvaihdoksia on tehtävä jatkossakin Kärkkäisen mielestä, että positiivinen vire säilyisi.