Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvesi mukana Matkamessuilla Helsingissä

Kiuruveden kaupunki, Iskelmäviikko, Maalaiskaupunginteatteri, Kiuruvesi-lehti ja Arctic Milk ovat mukana matkamessuilla Helsingin messukeskuksessa tällä viikolla (16.1.-20.1.). Kiuruveden kaupungilla on messuilla oma osasto, ensimmäistä kertaa kunnan historiassa.
Idea osallistua messuille lähti liikkeelle Iskelmäviikon ohjelmavastaava Juha Vartiaisesta ja kulttuurisihteeri Heidi Huhtilaisesta. Vartiainen on ollut messuilla aikaisemmin mukana Kuopion matkailupalvelun sekä karavaanareiden osastolla jakamassa Iskelmäviikkojen materiaalia. Siinä syntyi ajatus, että miksei Kiuruvesi voisi osallistua messuille omalla osastollaan ja markkinoida koko kaupunkia matkailukohteena. Asialle syttyi myös elinkeinotoimi.
– Tarkoituksena on nyt kerätä kokemuksia messuista ja katsoa, mikä niiden hyöty on, Huhtilainen ja Vartiainen selittävät.
Maalaiskaupunginteatteri esittelee osastolla omaa ohjelmistoaan, lähinnä uutta kesäteatteria, mukana on yhdistyksen puheenjohtaja Seija Suhonen sekä näyttelijät Timo Marjoniemi ja Eveliina Ruhanen. Nuoret tarjoilevat non stoppina näytelmän pätkiä Kiuruvedestä. Osastolla vierailee myös teatterin johtaja Ismo Apell.
Iskelmäviikko luonnollisesti markkinoi messuilla kesän tapahtumaa. Mukana ovat Juha Vartiainen, Virpi Piippo, Klaus Thomasson ja Lasse Finska.
Arctic Milkiltä Kiuruveden osastolla on kaksi edustajaa esittelemässä juustoja, juustoja voi myös ostaa messuosastolta. Viikonvaihteessa Kiuruveden osastolla vierailee niin ikään Kiuruvesi-seuran jäseniä.