Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Matkamessut oli menestys

MAALAISHENKINEN, lämminhenkinen. Ihmiset ovat valtavan ystävällisiä, palvelu pelaa. Näin luonnehdittiin Kiuruvettä ja Iskelmäviikkoa Helsingin matkamessuilla viime viikolla. Kiuruveden kaupungilla oli ensimmäistä kertaa oma osasto messuilla. Osastolla oli kaupungin lisäksi mukana Iskelmäviikko, Maalaiskaupunginteatteri, Arctic Milk ja Kiuruvesi-lehti.
Kiuruveden osasto sai messukävijöiden huomion, vaikka näytteilleasettajia oli toistatuhatta ja tungos mieletön perjantaina ja lauantaina. Vetonauloja olivat juontaja Klaus Thomasson, laulaja Juha Vartiainen sekä Iskelmäviikon tarjonta. Myös maalaiskaupunginteatterin sketsit pysäyttivät ihmiset ja saivat aikaan iloisia ilmeitä. Myös juustot vetivät ihmisiä. Messut olivat Kiuruveden osalta niin onnistuneet, että kaupunki suunnittelee seuraavana vuonna suurempaa osastoa.
Muun muassa laulaja Meiju Suvas vieraili Kiuruveden osastolla. Juha Vartiainen antoi tähdelle pusun poskelle. Suvas esiintyi viime kesänä Iskelmäviikolla.