Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Rapis Oy jatkaa toimintaa

RAPAKKOJOEN kauppa Oy:n konkurssihakemus vahvistettiin käräjäoikeuden päätöksellä viime torstaina. Kiuruveden toimipisteessä konkurssipesä myy loppuun tuotteet sekä irtaimiston. Vaikutukset koskettavat kuutta työntekijää, jotka on irtisanottu. Loppuunmyynti jatkuu Yhtion toimitusjohtaja Jarkko Riikosen mukaan 12. helmikuuta saakka.
– Jossain vaiheessa on peli vihellettävä poikki. Vuodesta 2009 asti jatkuneet talousvaikeudet kävivät liian raskaiksi, toteaa yrittäjä Jarkko Riikonen.
JARKKO RIIKOSEN omistama Rapis Oy jatkaa toimintaansa Kiuruvedellä. Rapis Oy:n toimialaa ovat rakennus- ja rakennuspeltityöt, konevuokraus sekä tarvikemyynti. Yhtiöllä on tytäryhtiö Pielavedellä.
– Fuusioimme Rapis Oy:n ja sen tytäryhtiön Pielarapis Oy:n.
Kotipaikaksi tulee Kiuruvesi. Toiminta Pielavedellä ajetaan alas helmikuun loppuun mennessä ja keskitetään kaikki Kiuruvedelle. Rapis Oy työllisti viime vuonna 23 henkeä.
– Talvisin on ollut hiljaista. Toimikausi on ollut yleensä huhtikuusta joulukuulle, mutta tänä talvena meillä on ollut myös tälle välikaudelle hyvin hommia, Riikonen kertoo.
Yhtiö on pääurakoitsijana muun muassa Kiuruveden seurakuntatalolla suurehkon keittiöremontin toteutuksessa. Vesikattoremontteja yhtiö on tehnyt useita Kiuruvedellä sekä toiminta-alueella.
– Toimintasäteemme on noin 150 kilometriä Kiuruvedeltä. Tavoitteena on laajentua vielä Kajaanin sekä Haapajärven suuntaan. Periaatteenamme on, ettei niin pientä remonttia olekaan, jota emme toteuttaisi. Eli teemme kaikki pienistä omakotitaloista suurempiin kohteisiin.

Riikonen on jatkanut yrityksen toimintaa isänsä jalanjäljillä.
Rapakkojoen kauppa on perustettu vuonna 1978. Riikonen osti liiketoiminnan isältään 1996 ja tämän yhtiökumppanilta 2000.