Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

”Stokka” sai uudet vetäjät

NELISENKYMMENTÄ vuotta kirkonkylän lähetys- ja diakoniatoimintaa vetänyt Leena Svärd siirtyy takavasemmalle ja vetovastuun ottavat Anja Tuomi ja Maire Kauhanen. Diakoniatyön näkyvin lippulaiva on Siwan kiinteistössä toimiva kirpputori Torintupa, jota myös Kiuruveden Stockmanniksi kutsutaan.
Svärd on tehnyt vuosikymmenien varrella tuloksekasta työtä vähävaraisten eteen. Esimerkiksi viime vuonna Torintuvan tuotto oli noin 40 000 euroa, jonka seurakunta lähetys- diakoniatyön kautta jakoi joulupaketteina, lasten ja nuorten virkistystoimintaan sekä yksittäisten perheiden auttamiseen. Osa varoista ohjattiin niin ikään Kirkon Ulkomaanavulle, Unicefille ja kummilapsitoimintaan.

SVÄRD oli aikanaan perustamassa taajamaan lähetys- ja diakoniatoimikuntaa, joka siihen saakka oli ollut ”lähinnä herraspiirin kahvikerho”. Vuosikymmenien varrella Svärd on kolunnut satoja kiuruvetisiä koteja, poiminut talteen perikuntien lahjoittamaa tavaraa ja kalustanut ja vaatettanut niillä puolestaan satoja toisia koteja.
– Tämä työ on antanut paljon, Svärd kiittelee perheensä tukea.

MAIRE Kauhanen on ollut kirkonkylän diakoniatoiminnassa mukana puolenkymmentä vuotta, Anja Tuomi parisen vuotta. Molemmat hakeutuivat kirpputoritoimintaan vapaaehtoisina työntekijöinä nähdäkseen ihmisiä ja pitääkseen yllä kauppiaan taitojaan. Naiset ovat ottaneet kunnia-asiakseen muun muassa laittaa Torintuvan näyteikkunat priimakuntoon. Esillepano vaihtuu parin viikon välein.