Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Arctic Milkin juustovalikoima kasvaa

ARCTIC MILKIN juustolassa kypsyy ensimmäinen erä sinihomejuustoa. Kauppojen hyllyille ”Aurora” tulee viikolla 12. Sinihomejuuston lisäksi Arctic Milk tuo kaksi havardjuustotyyppistä maustejuustoa markkinoille. Uusina makuina ovat paprika ja viherpippuri.

ARCTIC MILKIN juustolan ensimmäinen vuosi on ollut juustomestari, yrittäjä Juha Lundströmin mukaan ollut raskas. Tilojen remontointi, leipäjuustolinjaston rakentaminen sekä rekrytoinnit ovat vaatineet veronsa, mutta tuoneet hyvääkin.
– Kaiken kaikkiaan meillä on ollut hyvä vuosi. Vaikka ensimmäiset neljännekset näyttivät pahoilta, pystyimme puristamaan tuloksen plussalle. Tästä suuri kiitos kuuluu osaavalle ja motivoituneelle henkilkökunnalle, Lundsrtöm kiittelee.
Viime vuonna Arctic Milkin liikevaihto oli 850 000 euroa. Vuoden 2012 aikana yritys möi 100 000 kiloa juustoa, joiden valmistukseen käytettiin 720 000 litraa maitoa. Juustoja tehtiin lehmän ja vuohen maidosta. Arctic Milkin juustolaan siirtyneen Niemitalon leipäjuuston valmistuksen myötä rekrytointitarve kasvoi. Tällä hetkellä Arctic Milkin Kiuruveden juustolassa työskentelee Lundströmin lisäksi kuusi työntekijää.