Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Tulevaisuus työnteossa

LAHTELAN isäntä Matti Lappalainen täyttää sunnuntaina 50 vuotta. Juhlia vietetään vasta kesällä peltotöiden jälkeen. Viisikymppiselle terveys merkitsee paljon.
– Ei tässä tunne itseään vielä edes keski-ikäiseksi. Kiitollinen saa olla, että on pysynyt kunnossa. Elämä lyhenee joka hetki, joten mihinkään turhuuteen ei aikaa kannata käyttää.
Terveydestään Matti alkoi huolehtia nelisen vuotta sitten, kipinä liikkumiseen tuli työterveyshuollosta. Nykyään harrastuksiin kuuluvat kahvakuula, nyrkkeily ja kuntosali.
– Kahvakuulassa meillä on hyvä porukka, joka kokoontuu muutaman kerran viikossa. Ryhmä on kaikille avoin, ketä vain hikijumppa kiinnostaa.
Aktiivista liikuntaa Matti harrastaa viitisen tuntia viikossa. Kiuruveden liikuntapalvelut saavat Matilta vain kiitosta.
– Paikkakunnan kokoon nähden täällä on erinomaiset liikkumismahdollisuudet. Ihmiset pitää saada enemmän liikkumaan. Siitä tulee itselle mukava olo ja kansantaloudellisestikin se olisi merkittävää. Liikunta on varmasti kaikille mahdollista.
Kaupunkilaista Matista ei tule koskaan. Maalaismaisemien keskellä on hyvä ollut rakentaa myös perhettä. Anna-vaimon kanssa yhteistä tietä on kuljettu 24 vuotta. Matin toiveissa on, että yksi lapsista jatkaisi tilaa. Matilla on viisi lasta; Liisa (19), Paavo (17), Inka (12), Kreeta (9) ja Aarne (3).
– On tärkeää, että saadaan nuoret ja lapset arvostamaan maanviljelijän ammattia. Tiloilla tehdään työtä tuleville sukupolville.
Elävä maaseutu ylläpitää myös maisemaa ja lisää viihtyvyyttä.
– Oletteko ajatelleet kuinka mukavan näköinen maisema täällä on, kun viljelijät pitävät pellot kunnossa.
Matti täyttää 50 vuotta 10.3., mutta juhlii niitä vasta heinäkuun 13. päivä. Samalla juhlistetaan yrityksen 20-vuotistaivalta.