Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Neljä kaupunginjohtajaehdokasta finaaliin

KAUPUNGINJOHTAJAKSI hakeneista kuudesta ehdokkaasta neljä on jatkossa. Valtiotieteiden maisteri Anne Knaapi-Lamminen, yhteiskuntatieteiden maisteru Jarmo Muiniekka, hallintotieteiden maisteri Simo Mäkinen ja kauppatieteiden maisteri Seppo Rantalainen.
Kaupunginhallitus keskuteli ehdokkaista runsaasti piinaviikolla pitämässään kokouksessa, mutta päätös neljästä jatkohaastateltavasta oli yksimielinen. Kandidaatit tulevat valtuuston suunnittelukokoukseen valtuutettujen haastateltaviksi maanantaina 8. päivänä huhtikuuta. Kaupunginhallitus on koolla 15. päivänä huhtikuuta ja tekee esityksen valittavasta henkilöstä valtuustolle. Kaupunginjohtaja valitaan 22. päivänä huhtikuuta pidetävässä valtuuston kokouksessa.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkasen (kesk.) mukaan soveltuvuusarviointia ei valinnassa käytetä.
– Sen verran totean, että näiden neljön joukosta saamme valittua Kiuruvedelle hyvän kaupunginjohtajan. Kaikki haastateltavat olivat hyviä, myös he, jotka eivät valikoituneet jatkoon. Näillä neljällä hakijalla on sopivan pohjakoulutuksen lisäksi monipuolista työkokemusta.
Tikkanen lisää, että kaupunginjohtajan valinta taitaa muistuttaa sipulin kuorimista, uutta paljastuu vähä vähältä, vaihe vaiheelta. – Myös meille valitsijoille.