Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Eero Kyllösestä Maitonaama

MAA- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) Kiuruveden yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Eero Kyllönen kukitettiin vuoden 2013 Maitonaamaksi Iltalypsyssä torstai-iltana. Valinnan tekivät Maaseutunuoret. Kyllönen on järjestyksessään 17. Maitonaama. Maaseutunuoret ovat ”kruunanneet” maataloutta ja maaseutua positiivisesti esillä pitäneen henkilön vuosittain vuodesta 1997 lähtien.
Maaseutunuorten puheenjohtaja Marko Saastamoinen perusteli Kyllösen valintaa hänen suvereenisuudellaan. Kyllönen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran MTK-Kiuruveden puheenjohtajana ja tuottajana tilallaan Remeskylän Valakivessa. Kyllönen otti isännyyden haltuunsa kolmisenkymmentä vuotta sitten jo edesmenneeltä isältään Vilholta. Valakivessä on 25 lehmän karja ja näillä näkymin Virve ja Eero Kyllösen Jari-poika jatkaa tilaa vuoden 2014 alusta.
Kaiken kaikkiaan Saastamoinen sanoi, että Kyllönen on ollut vuosikymmenien varrella monessa tehtävässä ajamassa ja kehittämässä maaseudun etuja, mikä ei ole ollut helppo sarka kynnettäväksi.
– Viimeisen hieno juttu oli maksullisen lomituksen tukeminen, nimesi Saastamoinen.
Kyllönen on tehnyt myös lukuisia onnistuneita kirjoituksia ja kannanottoja sekä ollut aina nuorten puolella.

KIITOSPUHEESSAAN Eero Kyllönen sanoi Maaseutunuorten Maitonaama-tittelin asettuvan hänen arvostusasteikollaan ehdottomaksi ykköseksi.
Kyllönen kertoi myös monien luottamustehtävien antaneen hänelle paljon.
– Kiuruvedellä maataloutta on arvostettu aina korkealle, kiitteli Kyllönen.