Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Jännitystä ja hyvää fiilistä

ILMASSA oli selvästi suuren urheilujuhlan tuntua, kun kaikki neljä kaupunginjohtajaehdokasta tulivat kaupungintalolle valtuuston suunnittelukokouksen tentattavaksi maanantai-iltana. Ensin paikalle saapui Anne Knaapi-Lamminen, sitten Jarmo Muiniekka ja pian perässä Seppo Rantalainen, Simo Mäkinen käveli rauhallisesti askeltaen sisälle kymmenisen minuuttia sen jälkeen, kun valtuustosalin ovet oli jo laitettu kiinni.
Kaupunginjohtajakandidaateille oli varattu kahvioon kahvia ja pullaa, sillä ehdokkaat kutsuttiin valtuutettujen eteen vuoronperään, kullekin oli varattu aikaa puolisen tuntia. Kutsu kävi aakkosjärjestyksessä.
Anne Knaapi-Lamminen myönsi, että hieman häntä haastattelutilanne jännittää, vaikka hän on ollut monessa mukana. Jarmo Muiniekka puolestaan totesi tulleensa paikalle hyvissä fiiliksissä. Seppo Rantalainen kommentoi, ettei ole koskaan aikaisemmin ollut tilanteessa, jossa koko valtuusto on haastattelemassa töihin pyrkivää.

VALTUUSTON puheenjohtaja Janne Peltola (kok.)ei paljastanut tiistaiaamuna, kenen nimi nousi ylitse muiden haastattelujen jälkeen käydyissä keskusteluissa ja ryhmäpuheenvuoroissa.
– En mene tähän koukkuun, tuumasi Peltola.
Valinta etenee Peltolan mukaan aikataulussaan. Hallitus ryhtyy tällä viikolla sorvaamaan esitystä uudesta kaupunginjohtajasta valtuustolle annettavaksi.
Hallitus kokoontuu maanantaina 15. päivänä huhtikuuta ja kaupunginjohtaja valitaan valtuuston kokouksessa 22. päivänä huhtikuuta.

MYÖSKÄÄN kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen (kesk.) ei halua ottaa kantaa vielä tässä vaiheessa, kenestä neljästä tulee uusi Kiuruveden kaupunginjohtaja.
– Tulevaisuuden kuntajohtajan tulee olla melkoinen tuhattaituri. Näen, että se henkilö, joka täyttää nämä kriteerit parhaiten, tulee olemaan kaupunginhallituksen esitys valtuustolle seuraavaksi kaupunginjohtajaksi.