Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Muiniekkaa esitetään kaupunginjohtajaksi

KAUPUNGINHALLITUS esittää valtuustolle, että se valitsee yhteiskuntatieteiden maisteri Jarmo Muiniekan (55) Kiuruveden kaupunginjohtajaksi. Pohjaesityksen teki keskustalainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen, häntä kannatti saman puolueen Kari Saastamoinen. Kokoomuksen Katariina Pekkala teki vastaehdotuksen Anne Knaapi-Lammisen valitsemisesta, mitä saman puolueen Rauno Partanen kannatti. Äänestyksessä Muiniekka sai 8 ääntä, Knaapi-Lamminen kaksi.

POHJOIS-SAVON liiton hallintojohtajana tällä hetkellä toimiva Jarmo Muiniekka pitää kaupunginhallituksen päätösehdotusta esittää hänet valittavaksi Kiuruveden kaupunginjohtajaksi, rohkaisevana.
– Valinta tulee vielä kaupunginvaltuuston pöydälle ja siksi on ”sinettiä vailla”. Mutta ilman muuta hallituksen tuki lämmittää ja rohkaisee, Muiniekka kommentoi tuoreeltaan maanantaina tehtyä kaupunginhallituksen esitystä.
– Jos näiltä pohjilta syntyy päätös kaupunginvaltuustossa, antaa se hyvän pohjan työhön, koska vaativia asioita tulee lähivuosina Kiuruvedellä ratkaistaviksi, kuten muissakin maakunnan kunnissa, Muiniekka tuumaa.
Nykyinen kaupunginjohtaja Erkki Strömmer jää elökkeelle syyskuun alusta, hänellä on sitä ennen 53 päivää pitämättömiä lomia.

KAUPUNGINHALLITUKSEN puheenjohtaja Sari Tikkanen perusteli Muiniekan valintaa virkaan vaadittavalla, soveltuvalla ylemmällä korkeakoulututkinnolla, hyvällä perehtyneisyydellä kunnallishallintoon ja vahvalla elinkeinoelämän tuntemuksella. Lisäksi haastattelussa syntyi Muiniekasta hyvä vaikutelma. Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 22.päivänä huhtikuuta.