Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Juho Vidgrenista Maitopoika

VIEREMÄLÄINEN Juho Vidgren julistettiin perjantaina Maitopojaksi. Kiuruveden maaseutunuorten järjestämä maitopoikakisa oli sarjassaan kahdeskymmennes.
– Kotimaisen ruuan kannatus lähtee kotitilaltani maidontuottamisesta saakka. Kaupassakin suosin kotimaisia tuotteita, koska ne ovat hyviä ja laadukkaita, Juho kertoo.
Vidgrenillä on suunnitelmissa lähteä jatkamaan kotitilaansa Jokiniemeä veljensä kanssa. Tällä hetkellä tilaa pitävät Juhon vanhemmat Paula ja Esko Vidgren. Kahden robotin tilalla on 85 lypsävää.
– Uskon maatalouteen. Näillä seuduilla on hyvät puitteet. Täällä tulee olemaan maanviljelyä ja maidontuotantoa tulevaisuudessakin. Maaseudulla on hyvä elää ja olla. Kaupungeissa on mukava käydä, mutta työpaikka on täällä, vakuuttaa Juho.
Tällä hetkellä Vidgren opiskelee Savonia ammattikorkeakoulussa agrologiksi.

MAASEUTUNUORET järjestivät perinteisen maitopoikakisan 20. kerran. Päivän aikana kisaajat pääsivät testaamaan supliikkimiehen taitojaan karjanarviointikisassa ja voimiaan säkkien kannossa. Yleisön hauskutukseksi kisaajat kokeilivat taitojaan hevosen käsittelyssä kisaillen poniagilityssä.
Ilta huipentui Peltohovissa käytyihin osakilpailuihin ja voittajan julkistamiseen. Illalla kisaajat näyttivät emännänvokottelutaitojaan ja tanssiliikkeitään yleisön edessä.
Päivän kisoja hallitsi maaninkalainen Jarkko Hyttinen. Mutta illan aikana Juho Vidgren osoitti taitonsa ja vakuutti tuomariston. Yleisön suosikiksi äänestettiin kiuruvetinen Kalle Rissanen. Ensimmäiseksi perintöprinssiksi kruunattiin leppävirtalainen Lari Poutiainen ja toiseksi perintöprinssiksi maaninkalainen Jarkko Hyttinen.
– Juhosta löytyy tarvittavat Maitopojan ainekset. Hänellä on huumoria ja asennetta. Juho on luottamusta herättävä, jalat maassa pitävä Maitopoika. Oikea kotimaisen ruuan puolestapuhuja, kertoo maaseutunuorten puheenjohtaja Marko Saastamoinen.