Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Miesten keilailun SM-finaaliin

LUKIOLAINEN Heikki Tikkanen (kuvassa) osallistuu ensi viikonloppuna avoimeen miesten keilailun SM-finaaliin Lappeenrannassa.
SM-kisa on avoin kaikille rekisteröidyille mieskeilaajille. Finaaliin valitaan 64 parasta keilaajaa. Heikki Tikkasen sijoitus ennen finaalia on 55. Sarjaan osallistui noin 1 400 keilaajaa eri puolilta Suomea. Tikkasen 8 sarjan pistetulos oli 1 735, kärkimiehen parisataa enemmän. Yksi sarja koostuu kymmenestä ruudusta. Ruutuun lasketaan yhteen keilapatteriin heitetyt, korkeintaan kahdella heitolla kaadetut keilat.
Finaali pelataan tulevana viikonloppuna Lappeenrannassa amerikkalaisella pelitavalla. Amerikkalainen pelitapa tarkoittaa, että sarjan ruudut pelataan vuorotellen rataparin kummallakin radalla.
Kävipä Tikkaselle lopputulemassa kuinka hyvänsä, hänen saavutustaan päästä miesten SM-kilpailujen finaaliin ja 64 parhaan keilaajan joukkoon, voi pitää huikeana tuloksena. Varsinkin kun Tikkanen on harrastanut keilaamista vasta vuoden, eikä SM-sarjassa tunneta tasoituksia eikä hyvityksiä. Kaikki lähtevät liikkeelle samalta kalkkiviivalta. Eli finaalissa on mukana niin junioreita kuin varttuneempia keilaajia.
Tiettävästi Tikkanen on ensimmäinen yläsavolainen miesten avoimien SM-kilpailujen finaalissa. Keilailuliitto maksaa kaikkien finaaliin päässeiden matkat kisapaikalle sekä jokaiselle tulee palkinto.