Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Linnunpönttöjä vanhusten iloksi

CHIRP, chirp, chirpy-chirpy-cheep-cheep, kuuluu lähistöltä ponnekkaasti, kun Jaakko Keränen (kuvassa) kiinnittää linnunpönttöä pihapuuhun Virranrannan vanhustyökeskuksen pihapiirissä helatorstaiaattona.
– Ovat asuntomarkkinat kuumimmillaan, myhäilee vierestä Pauli Partanen, hän on puheenjohtaja Kiuruveden Omakotiyhdistyksessä, joka on juuri lahjoittanut Virranrannan vanhusten ja henkilökunnan iloksi ja virkistykseksi viisi uutta linnunpönttöä valmiiksi kiinnitettyinä pihapuihin.
– Taitaa kirjosieppo mieliä uutta kotia, tuumaa Keränen linnunlaulua kuunnellessaan ja kertoo lintulajin olevan niin röyhkeän, että se tekee halutessaan oman pesänsä vaikka tiaisen pesän päälle.
Omakotiyhdistyksen pöntöt on sijoitettu niin, että osa vanhuksista näkee pesätouhut oman huoneensa ikkunasta ulos astumatta. Pöntöt ovat noin 10 metrin päässä ikkunoista ja riittävän alhaalla puunrungossa niin, että linnun voi nähdä tarkkailevan maastoa istumapuulla.