Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Sähly ja kirppis tulevat kadulle

KOKO kaupungin kesänavausta vietetään lauantaina Peltolan aukiolla. Kiuruveden Urheilijoiden ja Peltolan aukion yrittäjien toimesta järjestetyssä Aarinko laavantae -tapahtumassa on vauhtia ja hauskaa tekemistä koko perheelle. Päivän päätapahtuma, katusählyTOUR’13, käynnistyy tasan kymmeneltä. Katusähly SM-kisojen ensimmäinen osakilpailu järjestetään Kiuruvedellä ja finaalit pelataan 24. elokuuta Helsingissä.
Kiuruveden Urheilijat ottavat ilmoittautumisia vastaan vielä tänään keskiviikkona. Lisätietoja löytyy heidän nettisivuiltaan. Katusählyn osakilpailuissa on miesten, naisten, tyttöjen, poikien, firmojen ja sekasarjat.
Tänä vuonna kesänavauksessa järjestetään kaiken kansan katukirppis Luontaistuote Yrtti-Marin ja kirjakauppa Kipan välisellä katuosuudella kello 9.30-15.00.
– Sinne voi tulla myymään kirpputoritavaraa ilmaiselle paikalle, oma pöytä vaan mukaan. Olisi kiva, kun ihmiset tulisivat rohkeasti omatoimikirppikselle, yrittäjä Anne Härkönen (kuvassa oikealla) toivoo.
Toiminnallisella lasten asemalla Peltolan aukiolla järjestetään lapsille omaa puuhaa Kiuruveden Voimistelijoiden toimesta.
– Vaikka itse tapahtuma on Peltolan aukiolla, yritämme innostaa koko kaupungin mukaan kesänavaukseen. Jokainen tuo oman juttunsa päivään. Yhdessä täällä pitää tehdä ja verkostoitua, Härkönen muistuttaa.