Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Elonkulmalle uutta pintaa

TORIN tuntumassa vuodesta 1938 seisonutta kivirakennusta kunnostetaan uusimalla rappaukset ja korjaamalla alakerran liiketilojen ikkunat.
– Elonkulma on merkittävä rakennus keskeisellä paikalla. On tärkeää saada rakennus kuntoon myös ulkopuolelta, kertoo isännöitsijä Arto Kämäräinen Kiinteistötilistä.
75-vuotiaan rakennuksen kunnostaminen ei ole mutkatonta. Suojelukohteessa pitää ottaa huomioon alkuperäinen tyyli, jota jäljitellään mahdollisimman hyvin.
Rappauksen tekeminen on aikaa vievää, koska se toteutetaan käsityönä. Koneellisestikin rappauksen voisi tehdä, mutta pinnasta tulisi erinäköinen. Pintaan tulee neljä erilaista täyttöä ja maalipinta.
– Tämä on aika hidasta tehdä, koska työskentelemme maan ja taivaan välissä nosturia apuna käyttäen. Sää ja liikennejärjestelyt tuovat omia rajoitteita, kertoo yrittäjä Asko Nivala.
Elonkulmassa toimii nykyään pankki, kauppa, posti, kello- ja kultaliike, baari, parturikampaamo, kirpputori, ja isännöinti- ja tilitoimisto. Saman katon alle mahtuu myös 3 asuinhuoneistoa. Pinta-alaa rakennuksella on 2080 neliötä.