Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kuuluisia kiuruvetisiä museolla

KOTISEUTUMUSEO avasi ovensa sunnuntaina. Ohjelmassa oli mato-onngen tekemistä, pärekorien värkkäämistä ja rukiilla ketruuta.
Tämän kesän erikoisuus on museon yläkertaan sijoittuva näyttely kuuluisista, jo poisnukkuneista kiuruvetisitä. Esillä on Malmivaarojen pappisuku, Aku Räty, Lauri Leskinen, Heikki Lounaja, Onni Palaste, Lauri Kokkonen, Alfred Ruotsalainen, Anna-Mari Mård, Paavo Tikkanen, Heikki Tikkanen, K.P. Lappalainen, Elias Simojoki (kuvassa), Klaudia Plattonen, Timo Lipitsä, Antti Kämäräinen, Erkki Saastamoinen, Paavo Ruotsalainen, Soini Nikkinen, Kalle Röntynen ja Kalle Kämäräinen.
– Osaa näistä henkilöistä on toivottu näytteille, osan valitsin itse, kertoi museonhoitajana kesällä toimiva Jenna Ruotsalainen.
Henkilöiden valinnassa etsittiin ihmisiä eri elämänalueilta, paljon henkilöitä jouduttiin jättämään pois.
– Itseäni historian opiskelijana kiinnosti erityisesti Elias Simojoki, mutta myös Timo Lipitsä ja Klaudia Plattonen, jotka tulivat muualta tänne Kiuruvedelle. Plattonen aloitti itkuvirret vasta Kiuruvedellä.