Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kaupungin kummit koolle

KIURUVEDEN kaupunki muistaa tänä vuonna kummilapsiaan lahjoittamalla heille retrohenkiset Kiuruvesi-paidat. Keltaiset t-paidat ojennetaan vuonna 1973 syntyneille kummilapsille Iskelmäviikkojen aikaan keskiviikkona 17.7. Iltalypsyssä kello 17. Kaupunki nimesi 100-vuotisjuhlavuonnaan, vuonna 1973, kaikki sinä vuonna syntyneet lapset kummilapsikseen. Kummilapsia syntyi tuona vuonna 123.
Kaupungin 140-juhlavuoden juhlatoimikuntaan kuuluva kummilapsi Anne Help kertoo, että jos keskiviikon tilaisuuteen ei ole mahdollista kummilapsilla saapua, paitoja voi hakea myöhemmin kaupungintalolta tai kirjastosta. Paitoja ei kuitenkaan lähetetä.
Kummilapsien tapaamisen yhteyteen on suunniteltu epävirallista, kaikkien 40-vuotiaiden tapaamista, se on Iskelmäviikkojen aikaan lauantaina.

KAUPUNGIN kummilapset, Tommi Jauhiainen ja Anne Help, ovat ainakin mukana keskiviikon tilaisuudessa. Ja innostuneella mielellä, vaikka kummius ei ole ollut elämässä sen suuremmin esillä.
– Äidilläni on kuva torilta, siinä seison ilmapallon kansa lavan reunassa. Käsittääkseni kyse on jostain kummijuhlasta, Help kertoo. Anne on kuvassa muutaman vuoden ikäinen.
Tommi Jauhiaisella on puolestaan tallella vielä vuonna 1973 saatu kummitodistus.
Jauhiaisen ja Helpin mielestä kaupungin ele huomioida kummilapsia on hieno juttu. Tähän saakka kummitettavia ei olekaan juuri muistettu, mutta eivät kummilapset huomiota ole odottaneetkaan.
– Tärkeintä on kiuruvetisyys ja juuret, Help kiteyttää.