Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Kiurunkulman uusi kerrostalo valmistuu vuoden päästä

KESKUSTAAN Asematie 8:aan rakennettava uusi kerrostalo valmistuu noin vuoden päästä. Talon rakennuttaa Kiinteistö Oy Kiurunkulma. Kohteeseen tulee yhteensä 12 vuokrahuoneistoa. Puolet niistä on yksiöitä. Jokaiseen asuntoon tulee oma sauna. Huoneistoja tulee kolmeen kerrokseen ja rakennuksessa on hissi. Arkkitehtisuunnittelun on tehnyt Rakennussuunnittelu Esko Väyrynen, arkkitehtinä on toiminut rakennusarkkitehti Pirkko Myllynen.
– Jo alkupalaverissa määriteltiin, mitä suunnittelussa pitää ottaa huomioon niin asuntojen määrän, tilojen ja pihan viihtyvyyden kuin julkisivunkin suhteen, onhan rakennus alueen keskeisellä paikalla, kertoo Esko Väyrynen.
Kiinteistön suunnittelussa on kiinnitetty huomiota viihtyisyyteen sekä julkisivun näyttävyyteen.
– Piha-alueelle tulee runsaasti viheristutuksia sekä lapsille leikkipaikat. Julkisivusuunnittelussa on otettu huomioon myös kaupungin toiveet keskusta-alueen rakentamisessa.

UUDEN kerrostalon urakkakilpailutus on ohi ja päätökset urakoitsijoista vahvistettiin maanantaina.
– Rakennusurakan tekijäksi valittiin Rakennustoimisto Ilpo Brandt Oy. Saimme kolme tarjousta. LV-urakointi meni LVI-asennus Erkki Räty Oy:lle ja IV-urakka Iisalmen Putkiasennukselle. Sähkötyöt niin ikään Sähkötoimisto Murtolalle, kertoo Linnilä.
Hänen mukaansa rakennuskustannukset uudelle kerrostalolle ovat reilut 2,2 miljoonaa euroa.
– Kustannusarviossa pysyttiin näiden tarjousten suhteen, Linnilä kertoo.
Uuden kiinteistön rakennustyöt alkavat kuluvan kesän aikana ja valmista on ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.