Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Salamanisku säikäytti

SE oli hirveä rysäys. Kuiva pamahdus, joka heilautti autoa aika rajusti, kuvailee Kimmo Rantonen viime torstaina sattunutta salamaniskua.
Rantonen ajoi Kalliokyläntietä viime torstaina kello 17 jälkeen. Hän oli juuri ohittanut Aittojärven risteyksen, kun pamahti.
– Vettä tuli todella paljon ja ukkonen oli suoraan päällä. Salamanisku tuntui autoon heilahtamisena, mutta itselleni ei tullut mitään. Perille päästyäni ihmettelin, miksi auton antenni repsottaa. Siihen oli salama iskenyt. Koko antenni roikkui irtonaisena ja johdosta näkee, että se on kärähtänyt, Rantonen kertoo.
Ilmatieteen laitoksen mukaan auto on on ukonilmalla melko turvallinen paikka. Salaman iskiessä autoon salama matkaa auton metallikoria pitkin maahan, eikä usein aiheuta mitään vahinkoa sisällä oleville.

Pieniä ukkosvahinkoja sekä sähkökatkoja sattui ukkosen johdosta ympäri Kiuruvettä. Muun muassa Kiuruveden torin reunassa kaatui puu. Vettä tuli hetkellisesti niin paljon, että se aiheutti pieniä tulvia.