Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Janne Tulkki viihdytti hoivakodin asukkaita

KEVÄTTALVELLA startannut Janne Tulkin ikäihmisille ja palvelukodin asukkaille suunnattu kiertue Attendon hoivakodeissa on edennyt reippaasti yli puolivälin ja muusikon kauluspaita on vaihtunut t-paitaan. Perjantaina Janne Tulkki saapui hoivakotikiertueellaan ilahduttamaan Kiuruveden ikäihmisiä. Hän esiintyi akustisesti Savon Sydämen asukkaille, heidän omaisilleen ja hoitohenkilökunnalle.
– Ainutlaatuinen kiertue on herkistänyt niin kuuntelijat kuin artistin. Jo pidetyillä keikoilla Rautavaara-tulkinnat ovat antaneet vaikeasti dementoituneille asukkaille äänen ja se on puhutellut niin omaisia kuin hoivahenkilökuntaa. Naurunremakkaa ja kyyneliä on piisannut tuttujen laulujen myötä, kertoo Attendon tiedottaja Krista Lamminen.

Savon Sydämen asukkaat ovat sairaanhoitaja Pirjo Niemelän mukaan odottaneet kovasti Janne Tulkin saapumista esiintymään.
– Heinäkuun alusta lähtien on siitä täällä keskusteltu ja moni on kysellyt, että milloin on H-hetki.
Keskusteluja on vauhdittanut Niemelän mukaan se, kun asukkaat ovat nähneet television välityksellä paloja muista hoivakotivierailuista.
– On todella hienoa, että hän saapui tänne esiintymään, vaikka olemmekin pieni yksikkö, Niemelä jatkaa.
Janne Tulkki viihdyttää pitkälle syksyyn ikäihmisiä. Hän kiertää esittämässä levyttämiään Tapio Rautavaaran kappaleita yhteistyökumppaninsa Attendon hoivakodeissa yli 60 keikalla ympäri Suomen.