Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Kuollut liito-orava löytyi Kirkkokadulta

KIRKKOKADULLA on todistetusti liito-oravia. Antti Nevalaisen kissa toi kuolleen liito-oravan keskiviikkona aamuyöstä kodin pihamaalle.
– Kissa on varmaan löytänyt liito-oravan kuolleena, koska liito-oravassa ei ollut purujälkiä ja kissasta ei ole enää metsästäjäksi. Niin vanha ja huonokuntoinen se alkaa olla. Päästäisiäkään se ei ole pyydystänyt pariin vuoteen.
Antin arvion mukaan liito-orava on voinut olla läpikulkumatkalla tai sitten liito-oravat jopa pesivät Kirkkokadun puistometsissä.
Kolme vuotta sitten Antti teki liito-oravahavainnon kotinsa läheisessä puistometsässä rannan tuntumassa. Antti huomasi päänsä yli lentävän vilahduksen katsoessaan ylöspäin.
– Jos en olisi tiennyt jo lajista jotain, en olisi arvannut, että kyseessä oli liito-orava. Liito-orava on sellainen otus, että sitä on hankala nähdä. Se liikkuu iltahämärissä liitäen puiden välillä. Aika ylhäältä se lähti ja liiti toiseen puuhun. Sieltä se katosi metsään, Antti muistelee.
Nyt liito-orava on lähetetty tarkempiin tutkimuksiin luonnontieteelliseen museoon Helsinkiin.
Kirkkokadun ja Rantatien tuntumassa on kaksi kaavoitettua tonttia. Tonteilla oleva puusto tulee säilyttää, jos tonteille rakennetaan. Se tekee rakentamisesta haasteellista.