Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Iskelmäviikolle odotetaan enemmän kävijöitä

ENNAKKOTIETOJEN mukaan tämän vuoden Iskelmäviikko-tapahtumaan on tulossa viime vuottakin enemmän kävijöitä.Iskelmäviikko käynnistyy tänään keskiviikkona.
– Ennakkoon lippunsa tai passinsa lunastaneita on viime vuoteen verrattuna enemmän, samoin karavaanarit ovat olleet aktiivisia paikkavarausten suhteen. Ennakkoon vaunupaikan varanneita on noin 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Se tarkoittaa noin 100 vaunupaikkaa, kertoo Juha Vartiainen Kiuruveden Iskelmäviikosta.
Viime vuonna kävijöitä oli 35 000. Tänä vuonna odotetaan enemmän kävijöitä.
– Tuo luku voi kuulostaa hieman isolta, sillä esimerkiksi passin ostanut lasketaan konserttien ja tapahtumien mukaan. Näin yhdestä vierailijasta tulee usea, Vartiainen täsmentää.
– Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, jos myymme 10 000 lippua, passia tai viikonloppupassia. Silloin tiedämme, että hyvin on mennyt, hän jatkaa.

ISKELMÄALUEELLE on rakennettu tänä vuonna enemmän katettua tilaa kuin aiemmin. Tapahtumateltan koko on 50 kertaa 30 metriä. Lisäksi alueella on olutteltta sekä ravintolateltta.
– Katettua aluetta on lähes 2000 neliön verran. Sateen sattuessa telttoihin mahtuu reilut 5000 ihmistä, kertoo Matti Nuutinen.
Iskelmäalueen porttien sisäpuolelle tulee 15 näytteilleasettajaa myymään tuotteitaan. Näytteilleasettajia alueelle olisi Vartiaisen mukaan ollut tulossa enemmänkin, mutta tila on rajallinen.